25 Ekim 2009

ARMUTLU- CEVİZLİ KEK

Başta çok emin olamasamda tavsiye edebileceğim gayet lezzetli bir kek oldu armutlu- cevizli kek. Kekin içinde artı malzemeler olunca daha zengin bir tadı oluyor, havuçlu ,çikolatalı, elmalı vb. olduğu gibi. Armutlu yapmamın tek sebebi evde diğer malzemelerimin bulunmayışı. Keki ağırlaştırmadı yada kabarmasını engellemedi. Tavsiye edilir...





Malzemeler:

1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5- 4 su bardağı un
yarım su bardağı ceviz
yarım su bardağı dolusu küp küp kesilmiş armut
Hazırlanışı:
Klasik kek tariflerinde olduğu gibi yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye dek çırpın ve sırasıyla yağ, süt, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyin. En son da armut ve cevizini koyup kaşıkla birbirine karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp harcı içine koyun ve önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında35-40 dk pişirin. Afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder